ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow O ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων του 2008
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 13 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
O ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων του 2008 Εκτύπωση E-mail
31 01 2008

O ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων του 2008

Α) Ενημέρωση σχετικά με τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2008

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, που θα ληφθούν υπόψη για το έτος 2008. Υπενθυμίζεται ότι, οι αιτήσεις μεταβιβάσεων δικαιωμάτων υποβάλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ και μόνον.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Η υποβολή της αίτησης γίνεται με αποστολή της αίτησης μεταβίβασης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από τον μεταβιβάζοντα ή τον κληρονόμο με συστημένη επιστολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, Αχαρνών 241, ΤΚ.104.46 Αθήνα. Η ημερομηνία που λαμβάνεται υπόψη είναι η ημερομηνία της συστημένης επιστολής.

Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με του περασμένου έτους ενώ τα νέα έντυπα (υποδείγματα) έχουν αναρτηθεί στο σχετικό site: www.opekepe.gr.

Παρακαλούνται οι Περιφ. Δ/νσεις και Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και οι ΕΑΣ να διαθέτουν σε έντυπη μορφή τα παραστατικά και την σχετική ΚΥΑ προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Β) Διευκρινήσεις – επισημάνσεις

 

1. Ο αιτών μεταβιβάζων ή κληρονόμος έχει την αποκλειστική ευθύνη της κατατεθείσας αίτησης

2. Η ημερομηνία μεταβίβασης των δικαιωμάτων εξαρτάται από την ημερομηνία αποστολής της συστημένης επιστολής. Οποιαδήποτε αίτηση υποβληθεί μετά την καταληκτική ημερομηνία αποστολής αιτήσεων Τετάρτη 2 Απριλίου 2008, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη για τις ενισχύσεις του έτους 2008.

3. Τροποποιήσεις επί των ήδη αποσταλμένων αιτήσεων μεταβίβασης μπορούν να υποβληθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 2 Απριλίου 2008.

4. Επιπλέον παραστατικά που θα αποσταλούν μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπόψη.

5. Οι παραγωγοί που αποκτούν δικαιώματα από μεταβίβαση πρέπει να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαπιστώσει πρόβλημα που αφορά είτε στη μεταβίβαση των δικαιωμάτων είτε στον υπολογισμό των δικαιωμάτων, είναι υποχρεωμένος να μεταβάλει την τιμή ή να ακυρώσει τον τίτλο των δικαιωμάτων και να ζητήσει την καταβολή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο ΕΚ 796/2003 στο άρθρο 73α, όπως τροποποιήθηκε από τον ΕΚ 239/2005.

6. Οι φόρμες ανά κατηγορία μεταβίβασης πρέπει να υπογράφονται και από τους δύο ενδιαφερόμενους και να είναι ευκρινής η θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής κάθε ενός υπογράφοντα

7. Οποιαδήποτε μεταβίβαση επιλέξιμης έκτασης έχει πραγματοποιηθεί πριν την ολοκλήρωση της δεκάμηνης υποχρεωτικής κατοχής από τον πωλητή δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη.

8. Η γη που μεταβιβάζεται να είναι επιλέξιμη σύμφωνα με όσα ισχύουν στο καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης

9. Στην περίπτωση μεταβίβασης έκτασης με συμβολαιογραφική πράξη μεταγραμμένη πριν την 1η Ιουλίου 2007, οι παραγωγοί θα μπορούν να αιτούνται μόνο μεταβίβαση δικαιωμάτων χωρίς γη, καθώς δεκάμηνη διατήρηση της γης δεν έχει ολοκληρωθεί.

10. Τα δικαιώματα του Εθνικού αποθέματος και τα ειδικά δικαιώματα που κληρονομούνται, συνεχίζουν να υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς όπως και στον αρχικό δικαιούχο

11. Τα δικαιώματα του Εθνικού αποθέματος που κληρονομούνται δεν μπορούν να μεταβιβαστούν αν πρώτα δεν ενεργοποιηθούν για συνολικά 5 συνεχόμενα έτη.

12. Στην περίπτωση ενοικίασης δικαιωμάτων, με τη λήξη της ενοικίασης, η γη και τα δικαιώματα αυτόματα επιστρέφουν στον ιδιοκτήτη τους.

13. Ανάλογα με το είδος μεταβίβασης εφαρμόζονται παρακρατήσεις υπέρ του εθνικού αποθέματος σύμφωνα με τον πίνακα της σχετικής Κ.Υ.Α.

14. Προκειμένου να ελεγχθεί εάν ο παραγωγός είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και έχει κύρια ασφάλιση ΟΓΑ, λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης του.

33. Μεταβολές λόγω αλλαγής ΑΦΜ δικαιούχου δικαιωμάτων

Στην περίπτωση που ο κάτοχος των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, προβεί σε αλλαγή ΑΦΜ, θα πρέπει να ενημερώσει αντίστοιχα τη Δ/νση Διαχείρισης δικαιωμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ αποστέλλοντας σχετική αίτηση με συνημμένη βεβαίωση αλλαγής ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης ενιαίας ενίσχυσης 15/5/2007.
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website