ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Μανιτάρι “τρούφα”, μια δυναμική και αποδοτική καλλιέργεια
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 11 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Μανιτάρι “τρούφα”, μια δυναμική και αποδοτική καλλιέργεια Εκτύπωση E-mail
31 01 2008

Μανιτάρι “τρούφα”, μια δυναμική και αποδοτική καλλιέργεια

Στην «πλατεία» του αγροτικού χωριού ΑγρΟραμα, μέσα στην AGROTICA (περίπτερο 11, αίθουσα Corona), την Κυριακή, 10 Φεβ 2008, στις 14.00, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑ οργανώνει εκδήλωση-ενημέρωση των ενδιαφερομένων να καλλιεργήσουν το μανιτάρι ΤΡΟΥΦΑ, με θέμα «Μανιτάρι ΤΡΟΥΦΑ, μια δυναμική και αποδοτική καλλιέργεια».

Ο αγρότης κ. Παύλος Μιχαηλίδης (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑ, Γ.Αργυρίου, 15, 61100 ΚΙΛΚΙΣ, 6977566309) θα παρουσιάσει τις εμπειρίες του για το μανιτάρι τρούφα, σαν μια δυναμική και αποδοτική καλλιέργεια από τις επισκέψεις σε σύγχρονες καλλιέργειες του μανιταριού τρούφα, τις ανακοινωμένες επιστημονικές έρευνες και τις δυνατότητες εξεύρεσης δενδρυλλίων εμβολιασμένων με τον μύκητα Τρούφα.

Επίσης σαν μια προσπάθεια εξοικείωσης των καλλιεργητών και του καταναλωτικού κοινού με την τρούφα, θα έχει προς διάθεση μικροποσότητες τρούφας.

Το 1895, στο βιβλίο «Ελληνική Γεωργία», ο Γεννάδιος κάνει λεπτομερείς περιγραφές για τα ελληνικά είδη υπόγειων μανιταριών και τις περιοχές στις οποίες συλλέγονταν, μεταξύ των οποίων αναφέρει και την Τρούφα. Αναγράφονται και περιγραφές αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων για την τρούφα και τις ιδιότητές της, ενώ υπήρχαν στοιχεία για ποσότητες τρούφας και τιμές. Από τότε ακόμη προτείνεται η επικερδής, όπως αποκαλείται, καλλιέργεια τρούφας αντί για αμπελώνες στους σταφιδοπαραγωγούς της Πελοποννήσου, μιμούμενοι τους Γάλλους συναδέλφους τους.

Στο αναπτυξιακό συνέδριο των Γρεβενών, αναφέρθηκε ότι συλλέχθηκαν ικανοποιητικές ποσότητες αυτοφυών μανιταριών τρούφα σε τρεις τουλάχιστον περιοχές των Γρεβενών, οι οποίες μάλιστα ήδη αξιοποιούνται.

Την Κυριακή, 10-2-2008, στις 14.00, όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την Τρούφα και να προμηθευτούν και λίγη τρούφα.

 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382.
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website