ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Χρονιά όλο δράση για την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 462 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Χρονιά όλο δράση για την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών Εκτύπωση E-mail
31 01 2008
Χρονιά όλο δράση για την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, κ. Κώστας Τζιόμαλλος (6977439481), μετά τις τελευταίες διαβουλεύσεις, έδωσε στην δημοσιότητα τους στόχους του προγράμματος δράσης της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους νέους αγρότες των Σερρών, και όχι μόνο, σε συστράτευση.

Ο προγραμματισμός του 2008 περιλαμβάνει:

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ με δυναμικές ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΩΣ ΑΤΥΠΟΥ «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ».

3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Η υλοποίηση των στόχων θα επιτευχθεί ως εξής:

Για το στόχο Νο 1:Εκδηλώσεις- ημερίδες σε τακτικά χρονικά διαστήματα σε συνδιοργάνωση με κάθε δήμο & φορέα για θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες. Κοινές δράσεις που ως στόχο θα έχουν την αναβάθμιση των περιοχών τους. Ολοκλήρωση της κοινής προσπάθειας με το Δήμο Σκουτάρεως για την δημιουργία του οικολογικού πάρκου του ποταμού Στρυμώνα στην περιοχή της Πεπονιάς. Προώθηση των συζητήσεων με τον Δήμο Αχινού για την δημιουργία ζώνης βιοπικοιλότητας στην περιοχή Ζερβοχωρίου Λαγκαδίου.

Για το στόχο Νο 2: Λειτουργία της Ε.Ν.Α. ως «αγροτικό επιμελητήριο» με την παροχή οικονομικών, τεχνικών και άλλων συμβουλών στα μέλη μας, με παράλληλη προβολή των τοπικών γεύσεων και υπηρεσιών, σε τοπικό, πανελλαδικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που ως μέλημα θα έχει την στροφή των νέων αγροτών σε νέες δυναμικές και προσοδοφόρες επενδύσεις έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα σε συνεργασία με φορείς όπως Επιμελητήριο, Νομαρχία Τ.Ε.Δ.Κ, Τ.Ε.Ι. θα κάνουμε τον τόπο μας, εξαίρετο χώρο, άξιο προσοχής και διαμονής.

Για το στόχο Νο 3: Η κοινωνική και πολιτιστική εικόνα του σύγχρονου νέου αγρότη μας αφορά άμεσα και επιζητούμε την βελτίωση της «εικόνας» του νέου αγρότη. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέματα από τον αγροτικό χώρο. Το συλλεκτικό ημερολόγιο της ΕΝΑ Σερρών έχει ήδη κυκλοφορήσει. Προετοιμάζουμε δωρεές βρώσιμων αγροτικών προϊόντων σε ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς π.χ γηροκομεία. Προβλέπουμε διοργάνωση φεστιβάλ-γιορτής Σερραϊκών αγροτικών προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών.

Για το στόχο Νο 4: Η εκπαίδευση για εμάς τους νέους αγρότες είναι σημαντικότατη! Η γνώση είναι αυτή που μας απεγκλωβίζει από νοοτροπίες καθεστωτικές απαρχαιωμένες που είναι ξένες προς τη λογική. Σε συνεργασία με κρατικούς αλλά και με ιδιωτικούς φορείς, θα συνεχίσουμε να καταρτιζόμαστε στις νέες τεχνολογίες, σε ξένες γλώσσες αλλά και σε ότι είναι απαραίτητο για τον νέο άνθρωπο της υπαίθρου.

Εκπαιδευτικά ταξίδια-επισκέψεις εντός και εκτός Ελλάδος είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία, έτσι ώστε να αποκομίσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία, τις κατάλληλες εμπειρίες και επιστρέφοντας να τις προσαρμόζουμε στις δικές μας συνθήκες και ιδιαιτερότητες. Επίσης δεν ξεχάσαμε την σχολή τυροκομίας , που συνεχίζουμε την προσπάθεια για την λειτουργία της μακριά από τα «εκτυφλωτικά» φώτα και τους όποιους «σκηνοθέτες».

Η επίτευξη των παραπάνω προϋποθέτει τη συνεργασία με όλους εκείνους που επιθυμούν και θέλουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας αλλά και του νομού μας κατ επέκταση. Εμείς οι νέοι αγρότες έχουμε πάθος, και το πάθος είναι η δύναμη μας!

 

(Για την καταγραφή: Δ.Μιχαηλίδης 6998282382)

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website