ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Το Έδαφος, το Νερό και οι Νέοι Αγρότες στην Agrotica
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 22 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Το Έδαφος, το Νερό και οι Νέοι Αγρότες στην Agrotica Εκτύπωση E-mail
31 01 2008

Το Έδαφος, το Νερό και οι Νέοι Αγρότες στην Agrotica

Το Σάββατο, 9 Φεβ 2008, στις 11.00, στο περίπτερο 11, αίθουσα CORONA, στην AGROTICA, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Έδαφος-Νερό, Νέοι Αγρότες». Το έδαφος και το νερό είναι από τα σημαντικότερα στην αγροτική εκμετάλλευση και οι Νέοι Αγρότες ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την ορθολογική διαχείρισή τους. Στον αγροτικό τομέα άλλωστε καταναλώνεται το 86% των υδατικών αποθεμάτων.

Στην ημερίδα της 9/2/2008 (Σάββατο) ο Καθηγητής Υδρογεωλογίας κ. Γεώργιος Σούλιος θα αναφερθεί στην εφαρμογή τεχνητού εμπλουτισμού των υδροφόρων στρωμάτων. Περισσότερες από 300.000 γεωτρήσεις και πηγάδια αντλούν τεράστιες ποσότητες νερού, περισσότερες από ό,τι η φυσική ανανέωση. Η στάθμη του υπόγειου νερού έχει υποχωρήσει πολλά μέτρα με σημαντικές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες: στέρευση πηγών, μείωση υγροτόπων, υφαλμύρωση παράκτιων υδροφορέων, κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας για αντλήσεις από βαθιά στρώματα, κ.λ.π.

Ο κ. Χ.Τσαντήλας ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Χαρτογράφησης-Ταξινόμησης Εδαφών και ο κ. Ε. Σταυρινός (ΥΑΑ&Τ, Δ/νση Σχεδιασμού Εγγειοβελτιωτικών Έργων & Αξιοποίησης Εδαφικών & Υδάτινων Πόρων) θα καλύψουν τους τομείς της διαχείρισης εδαφικών πόρων και της ορθολογικής άρδευσης με συλλογικό αρδευτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού το 87% των Ελλήνων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πολύ ή αρκετά για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι νέοι αγρότες αισθάνονται ως «φροντιστές της γης», διότι μεταξύ άλλων ο χώρος του επαγγέλματός τους συμπίπτει απολύτως με τον χώρο που ζουν. Πρόσφατα η ΕΕ προσέφυγε κατά της Ελλάδας για την ποιότητα των υδάτινων πόρων (ΕΞΠΡΕΣ, 25/1/2008)

Το απόγευμα της 9-2-2008 η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, στις 17.00, στην αίθουσα CORONA, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης του 2008, ενώ την Κυριακή, 11-2-2008, στις 11.00 θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση για το Μοσχαρίσιο Πιστοποιημένο Κρέας Ποιότητας (agro 5.1) και στις 14.00 για την Τρούφα-μια αποδοτική καλλιέργεια.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών προσκαλεί όλους το Σάββατο, 9 Φεβ 2008, στις 11.00, στην αίθουσα CORONA (περίπτερο 11) μέσα στην AGROTICA στην Θεσσαλονίκη.

 

Για την καταγραφή Δημήτρης Μιχαηλίδης 6998282382
All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website