ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Προς απελευθέρωση της αγοράς σιτηρών το Μαρόκο
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Προς απελευθέρωση της αγοράς σιτηρών το Μαρόκο Εκτύπωση E-mail
25 01 2008

Το Μαρόκο, με βάση τα όσα γνωστοποίησε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, προσανατολίζεται στην άρση του κρατικού συστήματος εισαγωγών μαλακού σταριού και στην εν μέρει απελευθέρωση της αγοράς σιτηρών, καταργώντας τις ενισχύσεις που εισέπρατταν οι εισαγωγείς του προϊόντος (διαφορά μεταξύ εγχώριων και διεθνών τιμών).

Μέχρι τώρα ο κρατικός οργανισμός ΟNICL διαχειριζόταν τις εισαγωγές σιτηρών στο Μαρόκο και αυτός χορηγούσε τις άδειες στις εταιρείες που επιθυμούσαν να εισαγάγουν σιτηρά. Το σύστημα αυτό είχε υιοθετηθεί μετά την αισθητή μείωση της εγχώριας παραγωγής σιτηρών την τελευταία δεκαετία, σε συνδυασμό με ραγδαία άνοδο των διεθνών τιμών των δημητριακών.

Οι κρατικές επιδοτήσεις καταβάλλονταν στους εισαγωγείς, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις υψηλές διεθνείς τιμές και να κρατήσουν τις εγχώριες τιμές μαλακού σταριού και ψωμιού σε χαμηλά επίπεδα.

Η απελευθέρωση της αγοράς σταριών στο Μαρόκο αναμένεται, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, να γίνει μέσα στο προσεχές τετράμηνο. Παρόλα αυτά δεν θα πρόκειται για πλήρη απελευθέρωση, καθώς ήδη έχει τεθεί πλαφόν (ανώτατη επιτρεπόμενη ποσότητα), που μπορεί να εισαχθεί την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαΐου φέτος (1,4 εκατ. τόνοι), καθώς η κυβέρνηση του Μαρόκου ανησυχεί ότι οι τιμές βασικών τροφίμων θα ακολουθήσουν ανοδική τροχιά.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website