ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Σε ισχύ νέα οδηγία για τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 19 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Σε ισχύ νέα οδηγία για τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα Εκτύπωση E-mail
23 01 2008

Νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία (68/2007) για υποχρεωτική αναγραφή αλλεργιογόνων στα τυποποιημένα τρόφιμα δημοσιεύτηκε και ισχύει από τον περασμένο μήνα. Η νέα οδηγία αυξάνει σε 14 τα τρόφιμα που ακόμη και ίχνη τους αν υπάρχουν σε συσκευασμένα προϊόντα πρέπει να επισημαίνονται ενώ οριστικοποίησε τις εξαιρέσεις κάποιων συστατικών από την λίστα, όπως η λακτιτόλη ή το σογιέλαιο.

Η νέα νομοθεσία συνοδεύτηκε από καταιγισμό ανακλήσεων μέσω του συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης (RASFF) ανασφαλών τροφίμων επειδή περιείχαν αλλεργιογόνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα της τελευταίας εβδομάδας του 2007 είχαμε 7 στις 10 ανακλήσεις Πανευρωπαϊκά να αφορούν παρουσία αλλεργιογόνων στα τρόφιμα αλλά και στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου να έχουμε άλλες 7 συνολικά ανακλήσεις που αφορούσαν τρόφιμα κοινής κατανάλωσης ( γιαούρτια, μπισκότα, σοκολάτες, μακαρόνια, ιχθηρά, έτοιμες σούπες κά).

Το εργαστήριο Food Allergens Laboratory στο Ρέθυμνο (www.foodallergenslab.com), είναι το μοναδικό σε Ελλάδα και Κύπρο που εκτελεί τις όλες τις αναλύσεις για παρουσία και των 14 αλλεργιογόνων στα τρόφιμα.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website