ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Το ΥΠΑΑΤ αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στις επιδοτήσεις βιολογικών προϊόντων
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 8 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Το ΥΠΑΑΤ αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στις επιδοτήσεις βιολογικών προϊόντων Εκτύπωση E-mail
23 01 2008

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στις επιδοτήσεις βιολογικών προϊόντων  κατά την ΔΆ Προγραμματική Περίοδο επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα σπεύδουν να αποτυπώσουν βιαστικά συμπεράσματα, δεδομένου ότι η σχετική διαβούλευση αναφορικά με την οριστικοποίηση των ενισχύσεων συνεχίζεται με στόχο τη βελτίωση τους.

2. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι για πρώτη φορά στην Δ΄ Προγραμματική Περίοδο καλύπτεται το κόστος της πιστοποίησης, που είναι:

* Για τις δενδρώδεις καλλιέργειες και τα αμπελοειδή μέχρι 1.700 ΕΥΡΩ/ετησίως ανά εκμετάλλευση

*Για τις αρροτραίες καλλιέργειες μέχρι 1.500 ΕΥΡΩ/ετησίως/εκμετάλλευση

*Για τη ζωική παραγωγή μέχρι 1.800 ΕΥΡΩ / ετησίως/εκμετάλλευση

Πρόκειται για ένα γεγονός που αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων.

3. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναγραφόμενα για τον αποκλεισμό των οπωροκηπευτικών από τις ενισχύσεις της βιολογικής παραγωγής, αφού η χρηματοδότησή τους γίνεται από πιστώσεις των Κοινών Οργανώσεων Αγοράς (ΚΟΑ) και όχι από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

4. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εφαρμόζει πολιτική στήριξης της βιολογικής γεωργίας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ανοδική τάση που παρατηρείται στον κλάδο τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένο ότι η ελληνική γεωργία όπως και η βιολογική γεωργία δεν πρέπει να στηρίζεται μόνον στις επιδοτήσεις, αλλά πρέπει να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα, η προστιθέμενη αξία και η ποιότητα των προϊόντων, το ΥΠΑΑΤ έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών , όπως η δρομολόγησης αυστηρών ελέγχων στους φορείς πιστοποίησης από τον ΟΠΕΓΕΠ AGROCERT, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των παραγόμενων και πιστοποιούμενων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτικού κοινού. 

 5. Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κινείται σταθερά και απαρέγκλιτα στην κατεύθυνση της απαγόρευσης εισόδου των γενετικών τροποποιημένων προϊόντων στη χώρα μας. 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website