ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow O Αλ. Κόντος σε διαδοχικές συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τ.Α. και του αγροτικού κόσμου της Θεσσ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 20 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
O Αλ. Κόντος σε διαδοχικές συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τ.Α. και του αγροτικού κόσμου της Θεσσ Εκτύπωση E-mail
18 01 2008

O Αλ. Κόντος σε διαδοχικές συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τ.Α. και του αγροτικού κόσμου  της Θεσσαλίας

Διαδοχικές συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, παρουσία του Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπα και του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δ. Παπαγιαννίδη, έχει σήμερα και αύριο στη Λάρισα ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός. Αντικείμενο των συσκέψεων είναι οι διαδικασίες σχεδιασμού του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και ο προγραμματισμός έργων ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Για το σκοπό αυτό οι φορείς που συμμετέχουν στις συσκέψεις θα πρέπει να καταθέσουν μέσα στο επόμενο διάστημα τις προτάσεις τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έτσι ώστε να ξεκινήσει το Πρόγραμμα.

 Αναλυτικότερα, σήμερα Πέμπτη ο Υπουργός προεδρεύει σε συσκέψεις, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα με εκπροσώπους του Ν. Λάρισας (5-7 μ.μ.) και στη συνέχεια με  εκπροσώπους του Ν. Καρδίτσας (7-9 μ.μ.). Αύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008 ο κ. Κοντός θα έχει συσκέψεις με εκπροσώπους του Ν. Μαγνησίας (9-11 π.μ.) και αργότερα  με εκπροσώπους του Ν. Τρικάλων(11 π.μ.-1 μ.μ.).

 Όπως δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, μετά το πέρας της σύσκεψης με τους εκπροσώπους του Ν. Λάρισας «προχωράμε σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία δημοκρατικού προγραμματισμού έργων και δράσεων της Δ Προγραμματικής Περιόδου. Το πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013” που εγκρίθηκε πρόσφατα, και μάλιστα δεύτερο μεταξύ όλων των χωρών της Ε.Ε., είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ύψους 6 δις ευρώ που αλλάζει τη μορφή του αγροτικού τομέα στη χώρα μας. Τα κονδύλια αυτά εγγυώνται ουσιαστική αγροτική ανάπτυξη και σκοπεύουμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους εκπροσώπους του κάθε νομού να προτείνουν οι ίδιοι τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή τους. Ο κ. Κοντός ευχαρίστησε τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους νομάρχες, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των αγροτών για την πολύτιμη συμβολή τους και τους κάλεσε σε σκληρή δουλειά ώστε ναι ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός το συντομότερο δυνατό, να γίνουν μελέτες και να προχωρήσουμε σε έργα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 Σε ότι αφορά τις επιδοτήσεις ο κ. Κοντός χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά «κακόβουλα και κακόπιστα» τα δημοσιεύματα για αναστολή πληρωμών και περιορισμό των επιδοτήσεων στους Έλληνες αγρότες και τόνισε ότι «όχι μόνο δεν τίθεται θέμα στην καταβολή των επιδοτήσεων αλλά απεναντίας κινούμαστε σε θετική κατεύθυνση». Ο υπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο θέμα και διαβεβαίωσε τους αγρότες στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα να μην ανησυχούν καθώς «οι πληρωμές συνεχίζονται κανονικότατα».

 Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Παπαγιαννίδης ανέλυσε τις επιμέρους δράσεις που εμπεριέχονται στην Δ Προγραμματική Περίοδο στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξης και τόνισε ότι 3 είναι οι βασικοί στόχοι του: η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, η βελτίωση του περιβάλλοντος με όρους αειφορίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές.

 Τέλος, ο Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας τόνισε ότι «η πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία προγραμματισμού που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο αποδεικνύει την βούληση της κυβέρνησης να αλλάξει τη δομή του αγροτικού τομέα και να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής, το μείζον θέμα της αγροτικής ανάπτυξης τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμπλήρωσε ο κ. Γκούπας είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση και θα συνεργαστεί εποικοδομητικά και αποτελεσματικά ώστε να γίνει ο προγραμματισμός των έργων που είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν για να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα και να εγγυηθούμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για το σύνολο του αγροτικού κόσμου».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website