ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η ΓΕΣΑΣΕ για τις τιμές των αγροτικών εφοδίων
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 25 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η ΓΕΣΑΣΕ για τις τιμές των αγροτικών εφοδίων Εκτύπωση E-mail
17 01 2008

Η ΓΕΣΑΣΕ για τις τιμές των αγροτικών εφοδίων

 Άγρια κερδοσκοπία με τα αγροτικά εφόδια σε βάρος των αγροτών, που ισοδυναμεί με σκανδαλώδη υφαρπαγή του εισοδήματός τους από εταιρείες και βιομηχανίες λιπασμάτων, συντελείται  κατά το τελευταίο διάστημα.

Είναι ενδεικτικό ότι οι 4 βασικοί τύποι λιπασμάτων από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2008 αυξήθηκαν έως και 94 %(!).

Συγκεκριμένα η νιτρική αμμωνία αυξήθηκε κατά 45% (από 13 σε 19 ευρώ ο σάκος) το σύνθετο 55% (από 15,8 σε 24,5), η θειική 91% (από 8,8 σε 16,8) και η ασβεστούχος κατά 94% (από 8,5 σε 16,5 ευρώ).

Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο οι αυξήσεις στις τιμές των παραπάνω 4 τύπων λιπασμάτων δεν υπερβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη τον μονοψήφιο αριθμό.

Το γεγονός, επιπλέον, ότι οι ιλιγγιώδεις αυξήσεις είναι ενιαίες στο σύνολο των εταιρειών εισαγωγής και διακίνησης , δείχνει ότι υφίσταται σοβαρό ζήτημα νόθευσης του ανταγωνισμού και εναρμονισμένων πρακτικών. Τα καρτέλ , προφανώς , δεν περιορίζονται στο γάλα ….

Το κλίμα κερδοσκοπίας που επικρατεί ανοίγει την όρεξη και σε άλλους και ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι μεθοδεύονται εξίσου μεγάλες και αδικαιολόγητες αυξήσεις σε φυτοφάρμακα , πολλαπλασιαστικό υλικό κλπ..

Οι αλματώδεις αυξήσεις των εφοδίων σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής (φορολογία πάγιων εγκαταστάσεων , έμμεσοι φόροι , καύσιμα και ενέργεια, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.) καθηλώνουν κι άλλο το αγροτικό εισόδημα οδηγώντας σε απόγνωση την πλειονότητα των ελλήνων αγροτών.

Η ΓΕΣΑΣΕ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της παίρνοντας μέτρα που θα αποτρέπουν την κερδοσκοπία. Επίσης είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να παρέμβει άμεσα η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αντιμετωπιστεί το καθεστώς αισχροκέρδειας στα αγροτικά εφόδια.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΓΕΣΑΣΕ

 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website