ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Από 15 Φεβρουαρίου το νέο αγροτικό πετρέλαιο
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Από 15 Φεβρουαρίου το νέο αγροτικό πετρέλαιο Εκτύπωση E-mail
12 01 2008

Από τις 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, το νέο σύστημα διακίνησης του πετρελαίου κίνησης, που αφορά άμεσα και τους αγρότες.

Με το νέο σύστημα προβλέπεται η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλώσης πετρελαιοδειών (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης με εκείνον που ισχύει στο πετρέλαιο κίνησης, μέχρι και το στάδιο πριν τη διάθεσή του από τους πρατηριούχους στους καταναλωτές.

  Με το νέο σύστημα καταργείται το ισχύον καθεστώς αγοράς πετρελαίου από τους αγρότες με μειωμένο Ε.Φ.Κ. Έτσι, οι  αγρότες θα αγοράζουν για τα αγροτικά τους μηχανήματα πετρέλαιο κίνησης με την τιμή που ισχύει κάθε φορά στα πρατήρια βενζίνης-πετρελαίου με τον κανονικό Ε.Φ.Κ. Σε τιμή, δηλαδή, που ισχύει για όλα τα άλλα οχήματα και όχι πια το «κόκκινο» πετρέλαιο με μειωμένο Ε.Φ.Κ.

Το ποσό της διαφοράς μεταξύ του κανονικού Ε.Φ.Κ και του μειωμένου (που ισχύει για το πετρέλαιο θέρμανσης και σήμερα είναι 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο), θα επιστρέφεται στους αγρότες εντός του έτους που έγιναν οι αγορές μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών.

 Η επιστροφή της διαφοράς του Ε.Φ.Κ. θα γίνεται με κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα κριτήρια αυτά, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα καθοριστούν με βάση τα στοιχεία για κάθε αγρότη που τηρούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ (είδος εκμετάλλευσης, καλλιέργεια, έκταση, γεωργικά μηχανήματα, ποσά ενιαίας ενίσχυσης κ.α.).

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website