ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Την ίδρυση Κέντρου Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο Κ. Κιλτίδης
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 46 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Την ίδρυση Κέντρου Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο Κ. Κιλτίδης Εκτύπωση E-mail
12 01 2008

Την ίδρυση Κέντρου Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε απόψε ο αρμόδιος υφυπουργός, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πόλη, το οποίο είναι και το τρίτο που δημιουργήθηκε στη χώρα.

Το Κέντρο Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων θα φιλοξενηθεί σε έκταση 20 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν στο ΕΘΙΑΓΕ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Κέντρο αυτό εντάσσεται στην τέταρτη προγραμματική περίοδο και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός, το Κέντρο Κτηνοτροφικών Ιδρυμάτων θα καλύψει το «κενό» που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει στη λειτουργία του εθνικού κέντρου αναφοράς για τη νόσο των πτηνών. Το «κενό» αυτό, όπως ανέφερε, οφείλεται στο ότι οι υπηρεσίες του ήδη λειτουργούντος εθνικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, «είναι διεσπαρμένες και κατατεμαχισμένες σε τόσο μεγάλο βαθμό, που αδυνατούν να ανταποκριθούν».

Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κιλτίδης είπε ότι συνολικά στην Ελλάδα πρόκειται να «στηθούν» 51 Κέντρα. Μέχρι σήμερα είναι ήδη σε λειτουργία δύο (σε Λάρισα και Κομοτηνή), ενώ εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να εγκαινιαστεί και αυτό στην Κοζάνη.

Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν προσληφθεί 207 γεωτεχνικοί και επίκειται η ολοκλήρωση αντίστοιχης διαδικασίας για άλλους 103, ενώ άλλοι 153 θα είναι το εποχικό προσωπικό. Επεσήμανε δε ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς και η διαδικασία για την προμήθεια 50 οχημάτων που θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση του έργου των γεωτεχνικών. 

Στόχος είναι να επιτευχθεί η υποστήριξη των αγροτών για την εισαγωγή σε νέες τεχνολογίες και θέματα βελτίωσης φυτών και ζώων, πληροφόρησή τους σε θέματα ποιότητας εδάφους αγροτικών γαιών, παροχή συμβούλων οικονομικοτεχνικού χαρακτήρα, αλλά και στήριξη σε ζητήματα διατήρησης, βελτίωσης φυσικών πόρων, υδάτινων πόρων, περιβαλλοντικής διαχείρισης.

    Νωρίτερα, ο κ. Κιλτίδης πραγματοποίησε στη διάρκεια της ημέρας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης και περιηγήθηκε στο Δασικό Φυτώριο της περιοχής το οποίο στην ουσία είναι ανενεργό απασχολώντας πέντε άτομα. Για το Φυτώριο ο κ. Κιλτίδης είπε ότι θα αναβαθμιστεί και θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του, ενώ πρόκειται να επανδρωθεί με 50 άτομα.  

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Αθανάσιο Νικόπουλο στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, συζητήθηκαν θέματα αγροτικής οδοποιίας (σύνδεση των Βαλτοχωρίου-Παρθενίου και Αδένδρου-Μικρού Μοναστηρίου), project εγγείων βελτιώσεων. Ο υφυπουργός ανέπτυξε τις δράσεις του περιβαλλοντικού προγράμματος απονιτροποίησης, στο οποίο όπως είπε από φέτος εντάχθηκαν πέρα του Κιλκίς και οι περιοχές Ημαθίας, Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website