ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η νέα εκτίμηση της ICAC για το βαμβάκι
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 17 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η νέα εκτίμηση της ICAC για το βαμβάκι Εκτύπωση E-mail
08 01 2008

Υψηλότερα κατά 13,3%, σε σχέση με την προηγούμενη εμπορική περίοδο, αλλά χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της, τοποθετεί τώρα η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού (ICAC) την εξέλιξη των διεθνών τιμών του βαμβακιού κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο 2007-8.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ICAC, στην οποία μετέχουν 44 βαμβακοπαραγωγικά κράτη του κόσμου, η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο 2007-8 προβλέπεται ότι θα κυμανθεί χαμηλότερα κατά 1 εκατ. τόνους, σε σχέση με την προηγούμενη εμπορική περίοδο 2006-7 και συγκεκριμένα στα 25,7 εκατ. τόνους, έναντι 26,74 εκατ. τόνων.

Την ίδια ώρα η ICAC προβλέπει τόνωση της διεθνούς κατανάλωσης του προϊόντος, προσδιορίζοντάς την για την τρέχουσα εμπορική περίοδο στα 27,2 εκατ. τόνους, έναντι 26,62 εκατ. τόνων την προηγούμενη περίοδο.

Ο συνδυασμός κάμψης της παραγωγής με την άνοδο της κατανάλωσης θα οδηγήσει, σύμφωνα με τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού, σε αισθητό περιορισμό των διεθνών αποθεμάτων του προϊόντος, τα οποία στα τέλη της εμπορικής περιόδου 2007-8 προβλέπεται να είναι μειωμένα κατά 11,8% (11,2 εκατ. τόνοι, έναντι 12,7 εκατ. τόνων των αποθεμάτων στο τέλος της εμπορικής περιόδου 2006-7).

 Έτσι, οι νεώτερες εκτιμήσεις της ICAC κάνουν λόγο για αύξηση των διεθνών τιμών του βαμβακιού κατά 13,3%, σε σχέση με την προηγούμενη εμπορική περίοδο, θέτοντας τη μέση τιμή του δείκτη Cotton A στο Λίβερπουλ στα 67 αμερικανικά σεντς η λίμπρα, από 59,15 σεντς η λίμπρα που διαμορφώθηκε η μέση τιμή του δείκτη την εμπορική περίοδο 2006-7 και τα 56,15 σεντς η λίμπρα της μέσης τιμής κατά την εμπορική περίοδο 2005-6.

 Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και η πρόβλεψη της ICAC ότι την επόμενη εμπορική περίοδο 2008-9 η παγκόσμια καλλιεργήσιμη έκταση με βαμβάκι θα ανέλθει στα 340 εκατ. στρέμματα  στα ίδια περίπου επίπεδα με την τρέχουσα εμπορική περίοδο  ενώ η διεθνής παραγωγή του προϊόντος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5% περίπου.

Αυτά, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη αύξηση της διεθνούς κατανάλωσης βαμβακιού, θα έχουν ως αποτέλεσμα, εκτιμά η ICAC, την περαιτέρω συρρίκνωση των διεθνών αποθεμάτων του προϊόντος, που αναμένεται να πέσουν κάτω από τα 11 εκατ. τόνους.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website