ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Προσωρινή σύνταξη και από τον ΟΓΑ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Προσωρινή σύνταξη και από τον ΟΓΑ Εκτύπωση E-mail
07 01 2008

Και οι αγρότες θα μπορούν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης του νόμου 3607/07 για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης από τον ΟΓΑ (λόγω γήρατος ή θανάτου), ύψους 80% της σύνταξής τους, η οποία θα χορηγείται 15 ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Με βάση εγκύκλιο της διοίκησης του ΟΓΑ, οι ρυθμίσεις του νόμου 3607/07 περί προσωρινής σύνταξης, επεκτείνονται και στους προς συνταξιοδότηση αγρότες.

Έτσι, οι αγρότες που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από τον ΟΓΑ, 15 ημέρες μετά την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους, θα μπορούν να εισπράττουν προσωρινή σύνταξη, ύψους 80% της συνολικής σύνταξης που θα πάρουν, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την καταβολή της πλήρους σύνταξης.

Η νέα διαδικασία αφορά τις συντάξεις λόγω γήρατος ή θανάτου και δεν αφορά τις συντάξεις αναπηρίας και γήρατος ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Προϋπόθεση φυσικά οι ασφαλισμένοι να πληρούν, με βάση τον αρχικό έλεγχο που θα γίνει από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ, τις νόμιμες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και να έχουν υποβληθεί από τους προς συνταξιοδότηση όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η καταβολή της προσωρινής σύνταξης θα γίνεται μόνο μέσω της ATEbank, ενώ η προσωρινή σύνταξη θα μπορεί να καταβάλλεται μέχρι ένα χρόνο από την ημερομηνία υποβολή της σχετικής αίτησης. Πάντως, ο ΟΓΑ διαβεβαιώνει ότι στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν προβλήματα με τα δικαιολογητικά, η κανονική σύνταξη θα καταβάλλεται μέσα σε χρονικό διάστημα δυόμισι μηνών.

Τους πίνακες με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους δουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oga.gr/oga_pinakes_proypothesewn_syntajewn.pdf

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website