ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Τέθηκε σε εφαρμογή η αναστολή δασμών στα δημητριακά
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Τέθηκε σε εφαρμογή η αναστολή δασμών στα δημητριακά Εκτύπωση E-mail
07 01 2008

Σε ισχύ τέθηκε από τις 4 Ιανουαρίου 2008 η αναστολή επιβολής δασμών κατά την εισαγωγή δημητριακών (εκτός της βρώμης) στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τρίτες εκτός Κοινότητας χώρες, σε μια προσπάθεια για περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές των δημητριακών και των ζωοτροφών.

Με τον κοινοτικό κανονισμό 1/2008, που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Κοινότητας να ανασταλεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2008 η επιβολή δασμών κατά την εισαγωγή δημητριακών από τρίτες χώρες.

Στην απόφαση αυτή οδήγησε η ραγδαία άνοδος των διεθνών τιμών των δημητριακών, που είχε ως συνέπεια την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής στον κτηνοτροφικό τομέα, αλλά και σε αυξήσεις τιμών σε σειρά προϊόντων και τροφίμων με βάση τα δημητριακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη διάρκεια του 2007 οι τιμές του μαλακού σταριού αυξήθηκαν κατά 50%, του κριθαριού κατά 30% και του καλαμποκιού κατά 20% έως 30%. Την ίδια περίοδο η κοινοτική παραγωγή δημητριακών ήταν μειωμένη κατά 3% ή κατά 8 εκατ. τόνους, φθάνοντας συνολικά στα 258 εκατ. τόνους.

Παρά τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Κομισιόν (εκποίηση αποθεμάτων της κοινοτικής παρέμβασης, κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής αγρανάπαυσης στην καλλιέργεια δημητριακών, ιδιωτική αποθεματοποίηση κρεάτων, επαναφορά εξαγωγικών επιδοτήσεων στις εξαγωγές ζωοκομικών προϊόντων κ.α.) οι τιμές των δημητριακών συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αναστολή επί εξάμηνο των εισαγωγικών δασμών.

Πάντως, σύμφωνα με τον κανονισμό, η Κομισιόν έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει τους εισαγωγικούς δασμούς στην περίπτωση που η τιμή FOB για ένα δημητριακό στα κοινοτικά λιμάνια είναι κατώτερη του 180% της τιμής παρέμβασης των 101,30 ευρώ ο τόνος.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website