ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Αλ. Κοντός: Προώθηση των εξαγωγών ροδάκινου στην αγορά της Ρωσίας
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 20 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Αλ. Κοντός: Προώθηση των εξαγωγών ροδάκινου στην αγορά της Ρωσίας Εκτύπωση E-mail
07 01 2008

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός πραγματοποίησε χθες Σάββατο, 5 Ιανουαρίου περιοδεία στο Ν. Ημαθίας.

Πρώτος σταθμός του Υπουργού, κ. Κοντού, ο οποίος συνοδευόταν από τους Βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας του Ν. Ημαθίας, κ.κ. Μ. Χαλκίδη, Ηλ. Φωτιάδη, Λ.Τσαβδαρίδη, τον Νομάρχη, κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑ&Τ, κ. Κ. Σκιαδά, τον Ειδικό Γραμματέα, κ. Δ. Παπαγιαννίδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, ήταν οι εγκαταστάσεις της εταιρίας κονσερβοποιίας φρούτων & μεταποίησης βιομηχανικής τομάτας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε», στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης πρόσφατα του εκσυγχρονισμού της μονάδας.

 Πρόκειται για τη 2η μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα προγράμματα του Υπουργείου για εκσυγχρονισμό και επέκταση εγκαταστάσεων. 

Εν συνεχεία, ο κ. Κοντός συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βέροιας & Ναούσης, κ. Παντελεήμων, όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή του Νομού στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας, δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων δραστηριοποιείται στην γεωργία και την κτηνοτροφία. Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του, η επίσκεψη αυτή μαρτυρά το ενδιαφέρον και τη βαρύτητα που δίνει το υπουργείο στην ανάπτυξη της περιοχής, προκειμένου να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η περαιτέρω στήριξη της αγροτικής παραγωγής στο Νομό.

Πέραν αυτών, ο κ. Κοντός συναντήθηκε με τον Νομάρχη Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνο Καραπαναγιωτίδη, καθώς και με εκπροσώπους των αγροτικού κόσμου της περιοχής, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το Δήμο Μελίκης, και ξεναγήθηκε στους χώρους των έργων κατασκευής του φράγματος που υλοποιείται στην περιοχή. Πρόκειται για ένα έργο που θα λύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον αγροτικό κόσμο, πετυχαίνοντας παράλληλα την μείωση του κόστους παραγωγής.

 Πέραν αυτών, ο κ. Κοντός προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Ομάδων Παραγωγών Επιτραπέζιου Ροδάκινου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την ίδρυση κοινοπραξίας των μεγαλύτερων Ομάδων Παραγωγών που δραστηριοποιούνται στη περιοχή για την προώθηση του προϊόντος στην αγορά της Ρωσίας.

 Στόχος, όπως τόνισε ο Υπουργός, είναι η περαιτέρω διείσδυση μέσω της προβολής και προώθησης του επιτραπέζιου ροδάκινου στη ρωσική αγορά, που αποτελεί και ο βασικός προορισμός των εξαγωγών που πραγματοποιούνται, αλλά και η δημιουργία ενός διακομιστικού κέντρου στη Μόσχα, προκειμένου να γίνεται εκεί η διανομή του επιτραπέζιου ροδάκινου αλλά και του συνόλου των ελληνικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

 Παράλληλα, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι με σειρά πρωτοβουλιών του Υπουργείου θα στηριχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προσπάθεια ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού της παραγωγής προς τη ρωσική αγορά, αλά και τις άλλες αγορές των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

 Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κοντός έχει απευθύνει πρόσκληση στον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα και την περιοχή της Ημαθίας, όπου γίνεται η παραγωγή του επιτραπέζιου ροδάκινου. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Υπουργού: «Φιλοσοφία του Υπουργείου μας είναι να εξάγουμε προϊόντα και να δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, προκειμένου να εξασφαλίζουμε ανώτερη ποιότητα προϊόντων που φθάνουν στον τελικό καταναλωτή». 

 Τέλος, ο κ. Κοντός έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website