ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ arrow ΒΑΜΒΑΚΙ arrow Πως έγινε η κατανομή των Δικαιωμάτων απο το εθνικό απόθεμα;
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 458 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Πως έγινε η κατανομή των Δικαιωμάτων απο το εθνικό απόθεμα; Εκτύπωση E-mail
18 08 2007

Πως έγινε η κατανομή των Δικαιωμάτων απο το εθνικό απόθεμα ;

 

Μην πιστεύετε τις φωνές του αγροτικού λαϊκισμού.
Η κατανομή του εθνικού αποθέματος έγινε με διαδικασίες διαφάνειας και με βάση κανόνες που είναι γνωστοί στους Γεωπόνους Συμβούλους που παρακολουθούν το θέμα πιο ειδικά:

Σχετικά με το εθνικό απόθεμα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

Η κατανομή του εθνικού αποθέματος της Ενιαίας Ενίσχυσης πραγματοποιήθηκε σε 3 φάσεις με συγκεκριμένη διαδικασία μετά από συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ:

Α. Η Α΄ φάση:
Aφορούσε κατανομή 41.696.063€ σε 11.290 νέους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κάτω των 40 ετών, ενταγμένους ή όχι σε προγράμματα στους οποίους η κατανομή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, σύμφωνα με τον κανόνα 7+2+1, δηλαδή 7 δικαιώματα 750€ για τους νέους, προσαυξανόμενα κατά επιπλέον δύο ίσης αξίας στους κατοίκους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, προσαυξανόμενα κατά επιπλέον ένα ίσης αξίας σε αυτούς με τρία παιδιά. Τα στοιχεία των νέων αγροτών (ηλικία, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αριθμός παιδιών και κάτοικοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών) διασταυρώθηκαν με τα αρχεία του ΚΕΠΥΟ , αλλά και εκείνα της Ειδικής Γραμματείας του Γ΄ ΚΠΣ. Επισημαίνεται ακόμα ότι κατά την εφαρμογή του ως άνω κανόνα ίσχυσαν οι περιορισμοί που περιλαμβάνονται στη σχετική απόφαση, δηλαδή
1. Οι δικαιούχοι που δεν είχαν προσωρινά δικαιώματα ούτε οριστικά έλαβαν 7 δικαιώματα αυξημένα κατά 2 εφόσον η εκμετάλλευση βρίσκεται σε ορεινή-μειονεκτική περιοχή και κατά επί πλέον 1 δικαίωμα εφόσον έχουν 3 παιδιά και άνω. (7+2+1)
2. Οι δικαιούχοι που δεν είχαν προσωρινά δικαιώματα αλλά είχαν οριστικά (από μεταβίβαση ή κληρονομιά) έλαβαν 5 δικαιώματα προσαυξημένα κατά 2 εφόσον η εκμετάλλευση βρίσκεται σε ορεινή και μειονεκτική περιοχή και κατά επί πλέον 1 δικαίωμα εφόσον έχουν 3 παιδιά και άνω (5+2+1). Στην περίπτωση όμως που αυτοί οι δικαιούχοι ήταν κάτοχοι οριστικών δικαιωμάτων πάνω από 5000€ εφαρμόσθηκε μείωση στα προς κατανομή δικαιώματα κατά 50% δηλαδή 2,5+1+0,5.
3. Οι δικαιούχοι που είχαν προσωρινά δικαιώματα (πληρωμές στην περίοδο αναφοράς) έλαβαν δικαιώματα με τον κανόνα 7+2+1, μειωμένα κατά 50% δηλαδή 3,5+1+0,5. Στην περίπτωση όμως που αυτοί οι δικαιούχοι ήταν κάτοχοι οριστικών δικαιωμάτων πάνω από 5000€ εφαρμόσθηκε επί πλέον μείωση στα προς κατανομή δικαιώματα κατά 50% δηλαδή 1,75+0,5+0,25.
4. Οι νέοι αγρότες στους οποίους κατανεμήθηκαν δικαιώματα κατά την Α΄ φάση κατανομής είχαν υποχρέωση να ενεργοποιήσουν ίσο αριθμό δικαιωμάτων με αυτό που τους κατανεμήθηκε με επιλέξιμη έκταση και επιλέξιμες καλλιέργειες .

Β. H Β΄ Φάση:
Με τον ίδιο κανόνα κατανεμήθηκαν δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα κατά τη Β΄ φάση σε νέους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κάτω των 40 ετών οι οποίοι είχαν ενταχθεί σε προγράμματα μετά την περίοδο αναφοράς και είχαν εγκεκριμένα σχέδια βελτίωσης και επιπλέον είχαν υποβάλει αίτηση ενεργοποίησης και είχαν δηλώσει επιλέξιμες εκτάσεις με επιλέξιμες καλλιέργειες. Στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται 11.527 νέοι αγρότες στους οποίους κατανεμήθηκαν 31.700.595€ και οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί.

Γ. Η Γ΄ Φάση :
Έγινε η κατανομή δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα τρίτης φάσης
α) σε 10.601 νέους αγρότες-επενδυτές κάτω των 40 ετών, στους οποίους κατανέμονται δικαιώματα 20.896.748€, οι οποίοι αύξησαν την εκμετάλλευσή τους πάνω από 20% μετά την περίοδο αναφοράς.
β) μετά την εξάντληση των αιτημάτων των νέων αγροτών κατανεμήθηκε σε επενδυτές οι οποίοι είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα και οι οποίοι αποδεδειγμένα εντάσσονται στο κριτήριο του επενδυτή (αγορά γης ή ζώων, μακροχρόνια μίσθωση κλπ). Στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται 11.798 κάτοχοι εκμεταλλεύσεων στους οποίους κατανέμονται 24.425.250€. Η πληρωμή των επενδυτών στους οποίους κατανέμονται δικαιώματα από το απόθεμα (γ’ φάση) πληρώθηκαν με την τελευταία πληρωμή.

Κάθε δικαιούχος αγρότης θα πάρει αυτή την εβδομάδα (17-8-2007) μέσω της ΕΑΣ, στην οποία ανήκει, την ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, όπου θα αναφέρονται το είδος και η αξία των δικαιωμάτων του για το 2006 μέχρι Ιούνιο 2007 .

Μπορεί να υποβάλλει ΕΝΣΤΑΣΗ μέχρι 10-9-2007 στον ΟΠΕΚΕΠΕ της περιοχής του .
ή Εναλλακτικά να επικοινωνήσει με Ειδικό Γεωργικό Σύμβουλο

Παπακωνσταντίνου Δημήτριος
Γεωπόνος Σύμβουλος
Ειδικός στις Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων
(6977 239 066)
e-mail:maxo@grevenanet.gr

Γρεβενά 17-8-2007

 

 

 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website