ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ arrow ΒΑΜΒΑΚΙ arrow Χρ. Ζώης:Πριμοδότηση Ποιότητας και στο βαμβάκι, 8 λεπτών/κιλό
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 28 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Χρ. Ζώης:Πριμοδότηση Ποιότητας και στο βαμβάκι, 8 λεπτών/κιλό Εκτύπωση E-mail
10 05 2007

Χρ. Ζώης:Πριμοδότηση Ποιότητας και στο βαμβάκι, 8 λεπτών/κιλό

 

Επιστολή προς τον Yπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Μπασιάκο έστειλε ο Βουλευτής Λάρισας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Χρήστος Ζώης.

Με την επιστολή του ο κ. Ζώης ζητά την καθιέρωση ποιοτικής πριμοδότησης (και) στο βαμβάκι, ως πρόσθετο κίνητρο για τους βαμβακοκαλλιεργητές και εγγύηση για τη βιωσιμότητα των ελληνικών εκκοκκιστηρίων και της κλωστοϋφαντουργίας.

Ο Βουλευτής στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα:

 

«Από την εμπειρία εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στην βαμβακοκαλλιέργεια διαπιστώνονται δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από βαμβακοπαραγωγούς για την χορήγηση της ειδικής ενίσχυσης βαμβακιού ισόποσα σε όλους, ανεξαρτήτως της ποσότητας και ποιότητας βαμβακιού που παρέδωσαν. Μάλιστα υπήρξαν και ενδείξεις ότι αρκετοί παραγωγοί καλλιέργησαν απλά και μόνο για να εισπράξουν την ειδική ενίσχυση.

Γίνεται κατανοητό από αυτό ότι αν την παραπάνω τακτική ακολουθήσουν και άλλοι αγρότες τα επόμενα χρόνια είναι πιθανό η ειδική ενίσχυση βαμβακιού να χάσει το νόημά της και να οδηγήσει την Ε.Ε. στην διακοπή της, αφού θα διαπιστώνει ότι στις ίδιες καλλιεργούμενες εκτάσεις η παραγωγή του προϊόντος μειώνεται συνεχώς.

Επιπλέον απογοητεύονται οι επιμελείς και καλοί βαμβακοπαραγωγοί. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η παραπάνω τάση και να ικανοποιηθούν οι σωστοί αγρότες και επιπλέον να υπάρξει μια δυναμική υπέρ της βαμβακοκαλλιέργειας, παρακαλώ να εξετάσετε τη δυνατότητα να δοθεί ως «ποιοτικό παρακράτημα» ένα ποσό της τάξης των 7-8 λεπτών το κιλό σε παραγωγούς που θα εφαρμόσουν πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και παραδώσουν βαμβάκι με κάποιες ελάχιστες ποιοτικές προδιαγραφές και φυσικά διαπιστευτούν από κάποιο αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Οργανισμό.

Δικαιούχοι του μέτρου θα μπορούσαν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα, Ομάδες Παραγωγών Βαμβακιού ή Αγροτικοί Κλαδικοί Συνεταιρισμοί που πληρούν τις γενικές προϋποθέσεις των περιβαλλοντικών μέτρων, εφόσον στα πλαίσια ενός αναγνωρισμένου προγράμματος (π.χ. AGRO 2-1, 2-2), υποβάλλουν σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής τους.

Η ολοκληρωμένη διαχείριση της γεωργικής παραγωγής αποτελεί ένα πολυδιάστατο δημιουργικά εξελισσόμενο σύστημα σύγχρονης παραγωγικής διαδικασίας στον γεωργικό τομέα, το οποίο ικανοποιεί την κοινωνική απαίτηση για αειφόρο αγροτική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων, ενώ παράλληλα παρέχει ασφάλεια και στους χώρους δουλειάς.

Προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση από τη συμβατική παραγωγή βάμβακος σ’ αυτή της ολοκληρωμένης διαχείρισης, είναι βεβαίως απαραίτητη η καθιέρωση ενός καθεστώτος ενίσχυσης των παραγωγών που θα καλύπτει το πρόσθετο κόστος, την απώλεια εισοδήματος και τις δαπάνες συναλλαγής, που συνεπάγεται η προσαρμογή αυτή.

Το μέτρο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των παραγωγών να συμμετάσχουν σε αναγνωρισμένα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής με στόχους:

·          Την προστασία του περιβάλλοντος

·          Τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας

·          Την παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές

·          Την ασφάλεια στο χώρο της εργασίας».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website